Uw appartement is voorzien van vloerverwarming. De verwarming is dus in de vloer ingebouwd. De kamers worden gelijkmatig verwarmd. Doordat vloerverwarming werkt met warmtestraling geeft het een behaaglijke warmte en is het zuinig in gebruik. Ook zult u geen koude voeten meer hebben met vloerverwarming in huis!

In de vloeren mag niet worden geboord. In alle kamers ligt in de vloer een circuit aan kunststof buizen die gevuld zijn met water. Boren kan lekkage tot gevolg hebben bij u en uw onderburen. Ook kan uw vloerverwarming uitvallen.
Het is mogelijk dat in uw badkamer nog een radiator aanwezig is als bijverwarming. Vloerverwarming is zeer onderhoudsvriendelijk; het appartement is ook eenvoudiger schoon te houden dan bij verwarming met radiatoren.

Door de gelijkmatige warmtestraling ontstaat een zeer aangename temperatuur. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de lucht in het vertrek, dikte van de vloer en het type vloer. Meestal ligt de warmteafgifte tussen de 50 en 100 W/m².

De watertoevoer verloopt via de stadsverwarming van NUON. Hiervoor wordt een verdeler gebruikt die ervoor zorgt dat de temperatuur niet te hoog wordt. Het warme water stroomt door kunststof buizen met een diameter van 16 tot 20 mm. Deze buizen zijn in de vorm van een spiraal of meander in de vloer gelegd. De afstand tussen de buizen ligt tussen de 10 en 20 cm, afhankelijk van het benodigde vermogen. 

De verdeler in uw appartement zorgt ervoor dat vertrekken onafhankelijk van elkaar kunnen worden verwarmd.

Print Friendly, PDF & Email

Related Images: